Miód z jeżyną
Delikatny, słodki smak. Lekka kwaskowatość jeżyn subtelnie łączy się ze słodyczą miodu. Wyczuwalne są kawałki owoców, które dają bajeczny posmak. Wystarczy skosztować łyżkę tego ręcznie ucieranego miodu z jeżyną, by zrozumieć, dlaczego pszczoły tak uwielbiają jej kwiaty.
DO CZEGO PASUJE?
Fantastyczny do naleśników. Posmaruj nim świeży, jeszcze ciepły chleb... raj dla zmysłów.
WŁAŚCIWOŚCI MIODU Z JEŻYNĄ
Owoce jeżyny zawierają duże ilości antocyjanów i innych związków fenolowych, głównie flawonoli. Duża zawartość kwasu elagowego sprawia, że owoce jeżyny działają napotnie i wykrztuśnie. Naturalny miód już od setek tysięcy lat jest wykorzystywany jako pokarm o korzystnym wpływie na organizm. Zawiera witaminy z grupy B i witaminę C oraz składniki mineralne (żelazo, wapń, potas). Miód zapewnia natychmiastowy przypływ energii, działa antyoksydacyjnie i zawiera aminokwasy wolne i enzymy ułatwiające trawienie. Ma działanie odkażające i hamuje namnażanie się szkodliwych bakterii jelitowych.
JAK POWSTAJE?
Pracowicie ucieramy miód, łącząc go z najwyższej jakości liofilizowaną jeżyną. Nie podgrzewamy go, ucierając wyłącznie na zimno. Dzięki temu nasz miód z jeżyną zachowuje wszystkie swoje właściwości. Używamy liofilizowanej jeżyny, ponieważ zachowuje niemal w całości to, co w świeżych owocach najcenniejsze: witaminy, wartości odżywcze, minerały i substancje biologicznie czynne. Liofilizowana jeżyna, której używamy, jest w 100% naturalna, bez żadnych dodatków i nieprzetworzona. Pochodzi z upraw nieprzemysłowych, od sprawdzonych przetwórców.
Miód z jeżyną. Zawartość owoców 3%. Produkt naturalny. Kolor miodu może nieznacznie różnić się od koloru ze zdjęcia.