Miód z cytryną
Lekkość i orzeźwienie. Subtelne, słodko-kwaśne nuty cytryny, przez które lekko przebija się goryczka skórki cytrynowej. Błogość. Jedząc go, przenosisz się w czasie do ciepłego, letniego popołudnia. Słońce grzeje skórę, orzeźwiający wiatr kołysze kwiaty, słodycz miodu rozpływa się w ustach. Miód z cytryną uzależnia, rozkochując w sobie smakoszy.
DO CZEGO PASUJE?
Wspaniały do smarowania słodkich rogalików. Świetnie sprawdza się też do ekspresowego przyrządzenia lemoniady.
WŁAŚCIWOŚCI MIODU Z CYTRYNĄ
Cytryna jest zapewne pierwszym owocem, który przychodzi nam na myśl, kiedy mowa o leczniczych właściwościach. Cytryny zawierają alkaloidy, które wykazują aktywność przeciwnowotworową. Flawonoidy cytrusowe mają szerokie spektrum aktywności biologicznej, w tym aktywność przeciwbakteryjną, przeciwgrzybiczą, przeciwcukrzycową, przeciwnowotworową i przeciwwirusową. Naturalny miód już od setek tysięcy lat jest wykorzystywany jako pokarm o korzystnym wpływie na organizm. Zawiera witaminy z grupy B i witaminę C oraz składniki mineralne (żelazo, wapń, potas). Miód zapewnia natychmiastowy przypływ energii, działa antyoksydacyjnie i zawiera aminokwasy wolne i enzymy ułatwiające trawienie. Ma działanie odkażające i hamuje namnażanie się szkodliwych bakterii jelitowych. Połączenie miodu i cytryny jest nie tylko pyszne, ale i zdrowe.
JAK POWSTAJE MIÓD Z CYTRYNĄ?
Pracowicie ucieramy miód, łącząc go z najwyższej jakości liofilizowaną cytryną. Nie podgrzewamy go, ucierając wyłącznie na zimno. Dzięki temu miód i cytryna zachowują wszystkie swoje właściwości. Używamy liofilizowanej cytryny, ponieważ zachowuje niemal w całości to, co w świeżych owocach najcenniejsze: witaminy, wartości odżywcze, minerały i substancje biologicznie czynne. Liofilizowana cytryna, której używamy, jest w 100% naturalna, bez żadnych dodatków i nieprzetworzona. Pochodzi z upraw nieprzemysłowych, od sprawdzonych przetwórców.
Miód z cytryną. Zawartość owoców 3%. Produkt naturalny. Kolor miodu może nieznacznie różnić się od koloru ze zdjęcia.