Powidła Malinowe BEZ CUKRU.
Powidła malinowe zostały przygotowane metodą tradycyjną – bez dodatku cukru. Zatem wyczuwalna słodycz pochodzi tylko i wyłącznie z samych owoców. Powidła malinowe bez dodatku cukru zostały powolutku i bez pośpiechu smażone przy pomocy drewnianego mieszadła oraz dużego rondla z grubym dnem by nie uległy przypaleniu. Długotrwałe smażenie sprawia, że woda odparuje natomiast cukry ulegają karmelizacji. Karmelizacja to proces ciemnienia żywności, który przyczynia się do powstania karmelu w wyniku działania wysokiej temperatury na naturalne cukry owoców. Proces ten jest bardzo istotny w przygotowywanych przeze mnie przetworach, ponieważ przyczynia się do wydobycia prawdziwego smaku malin.
- Skład: 100% malina
- To produkt jednoskładnikowy i bezglutenowy
- W 100% wegetariański i wegański
- W składzie nie zawiera śladowych ilości: cukru, selera, łubinu, gorczycy, sezamu, dwutlenku siarki, soi, jajek, mleka, pszenicy, ryb, skorupiaków, orzeszków ziemnych
- Świetnie sprawdzi się na diecie redukcyjnej
- Idealny dla osób, dla których zdrowa żywność to priorytet
- Produkt Polski
Powidła najlepiej przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Przechowywanie w miejscach zacienionych sprawia, że powidła zachowują większe stężenie witamin i składników mineralnych przez znacznie dłuższy okres czasu. Po otwarciu produktu należy przechowywać go w lodówce.
Produkt pasteryzowany.
Masa netto: 220 g